Apple / Mail on iPad, iPhone

1. IOS-t használó készülékünkön (iPad, iPhone) nyissuk meg a "Beállítások" alkalmazást, és menjünk a Mail fülre. A megjelenő felületen válasszuk a "Fiókok" menüpont alatt lévő "Fiók hozzáadása" menüpontot, majd a megjelenő választólistából válasszuk az "Egyéb" opciót.

2. A következő oldalon válasszuk a "Mail hozzáadása" menüpontot, majd a felugró ablakban adjuk meg adatainkat.

3. A "következő" gombra kattintva megjelennek a szerverek adatait bekérő mezők, ezt töltsük ki a kép alapján. FONTOS: a hosztnév mind a kimenő, mind a bejövő szervernél mail.e-vista.hu, míg a felhasználónév a teljes e-mail cím.

4. A "Következő" gombra kattintva megjelenik egy választófelület, amellyel megadhatjuk, mely elemeket szeretnénk szinkronizálni. Mentsük el választásunkat.

5. Utolsó lépésként ellenőrizzük a be- és kimenő szerverek beállításait. Ehhez a Beállítások -> Mail menüpontjában válasszuk ki fiókunkat, majd az "IMAP" menüpont alatt található Fiók feliratra kattintva indítsuk el a beállításokat.

6. A kimenő szerver beállításainak ellenőrzéséhez menjünk az ablak alján található SMTP feliratra. Ha helyesen állítottunk be mindent, itt a mail.e-vista.hu címet kell látnunk, és a következő beállításokat:

Ha minden beállítást helyesen végeztünk el, a "Kész" gombra kattintva visszatérhetünk az előző képernyőre (5. Pont)

7. A bejövő szerver beállításaihoz menjünk az 5. pontban található képernyő alján lévő "Haladó" menüpontra. Itt ellenőrizzük, hogy a Szerverport 993 legyen. Ezt követően kiléphetünk a beállításokból, és használhatjuk a Mail alkalmazást.

<< Vissza